28.11.2014 12.45

Uusi saarnaajapariskunta aloitti työnsä 1.11.2014

Kauko ja Silja Nevalainen aloittivat uutena saarnaajapariskuntana marraskuun alussa Pielavedellä. Kauko mainitsi, että oli kuin kotiinsa olisi tullut, sillä hän on kotoisin 30 km pohjoiseen Iisalmen puolelta. Myös Silja on lähtöisin Iisalmesta.

Kauko sai kasvaa uskovaisessa kodissa ja teki uskonratkaisun jo 12-vuotiaana. Silja joutui hengellisten asioiden kanssa tekemisiin ystävän pyydettyä häntä helluntaikokouksiin ja hän vastaanotti Jeesuksen 17-vuotiaana. Heillä on kolme jo aikuisikään ehtinyttä lasta.

Kauko toimi vuosikausia huoltoalan yrittäjänä. Kuitenkin jo 12-vuotiaana uskoontulon yhteydessä saatu kutsu evankeliumin työhön johti ensin evankeliointiin oman toimen ohella mm. aktioissa, vankiloissa ja KAN-kodeissa sekä sitten v. 2005 kokoaikaiseen evankeliumin työhön.

Nevalaiset ovat tottuneet  useasti muuttamaan työn ja opiskelujen perässä paikkakunnalta toiselle. He ovat mm. asuneet Iisalmessa ja Siilinjärvellä sekä yhden talven Walesissakin opiskelemassa englannin kieltä. Walesin jälkeen he olivat KAN-töissä Vaajakoskella ja Tuusniemellä sekä saarnaajan toimessa Pyhäsalmessa ennen Pielavedelle muuttamista.

Pielavedellä he kokevat pääasialliseksi kutsumuksekseen evankelioinnin ja ympäristötyön. He mainitsivat  sydämensä palon olevan kohdata ei-uskovia ihmisiä toreilla ja kylillä sekä päästä tutustumaan heihin.

Kauko kertoi, ettei hän voi enää kuvitellakaan tekevänsä muuta kuin evankeliumin työtä, sillä kaikki muu työ koki inflaation v. 2005 . Kaikkein ihaninta on se, kun saa siunata jonkun taivastielle.  Haasteellisinta puolestaan on olla aina ajan hermolla, ettei uraudu eli siis elää aina tuoreessa suhteessa Jumalaan Pyhän Hengen kautta.