5.5.2013 18.00

Boris Jakubov ja Volodja Jerashov kertoivat su 21.4.2013 KAN-kodin toiminnasta Murmanskissa.

He molemmat ovat tällä hetkellä Kan-keskuksessa töissä: Boris johtajana ja Volodja yhtenä työntekijänä.

 

Boriksen kertoman mukaan koti on auttanut noin 1500 perhettä pääsemään omille jaloilleen. Narkomaanien parissa tehtävä työ ei ole helppoa. Monet ovat kuin metsässä kasvaneita eivätkä osaa edes syödä normaalisti niin kuin muut ihmiset. Kodissa ollessa muutos tapahtuu pikkuhiljaa. Kaikki eivät kuitenkaan pääse kuiville. Raamattu sanoo, että sen, joka tulee Jumalan luo, täytyy uskoa, että Jumala on ja että Hän palkitsee sen, joka uskoo Häneen. Jotkut eivät usko, että Jumala on eivätkä edes kuoleman jälkeiseen elämään. Jumala on kuitenkin heikoissa väkevä. Kun ihminen pyrkii rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, se auttaa uskossa eteenpäin.

 

Aina Boriksen ja Volodjan elämä ei ole ollut näin hyvin, että he olisivat pystyneet auttamaan muita, sillä he molemmat ovat entisiä narkomaaneja. Boris kertoi olevansa lähtöisin hyvästä perheestä ja kaiken elämässä piti olla hyvin. Kuitenkin jossakin vaiheessa nuoruutta muotiin tullut huumeiden käyttö vei mukanaan. Se vei syvään riippuvuuteen ilman toivoa ulospääsystä. Kun elämän oli jo vallannut epätoivo, hän kuuli silloisen tyttöystävänsä kanssa  KAN-kodista, jonne he menivät. Aluksi he eivät ymmärtäneet mitään siitä sanomasta, jota siellä julistettiin, mutta pikkuhiljaa Jumalan sana sai sijaa sydämestä. He tulivat uskoon, vapautuivat huumeista, menivät naimisiin ja saivat lapsia. Nyt Boris on tuon samaisen KAN-kodin johtajana.

 

Volodja ennätti käyttää 12 vuotta heroiinia ja olla kaksi vuotta vankilassa. Elämä alkoi olla loppuvaiheessa. Äitikin oli jo valmistautunut poikansa hautajaisiin säästämällä niitä varten rahaa. Hän oli harmaantunut huolesta ja hänen ruokanaan olivat kyyneleet. Narkomaanilla ei ole tunteita eikä hän ajattele muita. Siksi äidin suru ei narkomaanipoikaa koskettanut. Kun elämästä oli kadonnut kaikki toivo, Volodja sai kuulla KAN-kodista. Hän meni sinne, mutta viihtyi vain kaksi kuukautta, jonka jälkeen hän kulki entisillä teillään vielä kaksi kuukautta. Sitten piti palata takaisin. KAN.keskuksessa Volodja on ollut jo kolmatta vuotta. Siellä hän kohtasi Jumalan. Kaksi ensimmäistä vuotta uskossa olivat aika helppoja, mutta sitten tulivat vaikeudet. Hän sanoo oppineensa sen, että on tärkeää, miten suhtaudumme vaikeuksiin, sillä niiden tarkoitus on tehdä meidät vahvemmiksi. Nyt hän on töissä samassa keskuksessa auttaen alkoholisteja ja narkomaaneja.