20.2.2013 20.30

Su 17.2.2013 klo 18.00 HENGELLISEN MUSIIKIN JA SANAN ILLASSA VIERAILIVAT LAVRENCHUKIN MUSIIKKIPERHE LIPERISTÄ.

Se oli hyvän musiikin ystäville juhlaa, sillä niin monipuolista musiikkitarjontaa ei ole aiemmin seurakunnassamme kuultu.

 

Ennen musiikkiesityksiä Igor Lavrenchuk puhui Jumalan Sanaa: "Miksi me opetamme Jeesuksesta? Miksi haluamme, että lapsemme uskovat Jeesukseen? Siksi, koska mikään maan päällä ei voi korvata iankaikkisuutta, joka on edessämme. Hautakivessä on nimi ja kahden päivämäärän välissä pieni viiva, johon mahtuu koko elämämme.

Raamatussa kerrotaan kahdesta kuninkaasta. Ensimmäinen heistä, Daavid, oli viettänyt paljon aikaa Jumalan kanssa. Kun kuningas Daavid joutui lähtemään Jerusalemin kaupungista pakoon poikaansa Absalomia, Simei kiroili Daavidia ja heitteli häntä kivillä. Daavid reagoi näin: "Jos Herra on käskenyt hänen kirota, anna hänen kirota". Miten me reagoisimme? Suuri kuningas sanoi näin: "Ehkäpä Herra näkee kärsimäni vääryyden ja hyvittää sen".

Danielin kirjassa kerrotaan erilaisesta kuninkaasta, Nebukadnessarista. Hän puhui itsestään, miten suuri ja mahtava Babylon oli tehty hänen voimallaan. Ja heti tuli taivaasta sana: "Nyt olet menettänyt valtakuntasi". Ja Nebukadnessar-kuningas menetti järkensä valon seitsemäksi vuodeksi ja eli eläinten joukossa.

Jos katsot näiden kertomusten valossa omaa elämääsi, tajuat, että Jumala pystyy nostamaan ja Jumala pystyy laskemaan, kenet haluaa. On aika, jolloin synnymme, ja aika, jolloin lähdemme täältä. Onko meillä samanlainen henki kuin Daavidilla vai niin kuin Nebukadnessarilla? Apostoli Paavali oli pitkään fariseus, mutta kun hän kohtasi Jeesuksen, se muutti koko hänen elämänsä. Hänelle oli annettu lihaan pistävä piikki, ettei hän ylpeilisi. Jumala salli saatanan enkelin kurittaa häntä piikillään. Samalla Paavali näki valtavia ilmestyksiä.

Jumala lähetti Kristuksen, että sinun ja minun elämä muuttuisi ja että kerran hautauskiven pienessä viivassa päivämäärien välissä olisi järkeä. Hän lähetti Jeesuken Kristuksen, että me kuulisimme tämän sanan, että nousisimme ja sanoisimme: "Anna minulle anteeksi". Voimme rohkeasti jättää elämämme Hänelle. Haluammeko?"

Puheen ja rukousten jälkeen Lavrenchukin perhe esitti suurella taidolla mm. Beethovenin ja Vivaldin musiikkia sekä heprealaisia, venäläisiä että suomalaisia hengellisiä lauluja. Mukana musisoinnissa olivat perheen isä ja äiti sekä lapset Seva, Anastasia ja Alona.