23.9.2011 21.00

Pielaveden helluntaiseurakunnassa julistettiin ilosanomaa 18.9.2011

Uusi laulu kaduilta-lauluryhmä

Uusi laulu kaduilta-lauluryhmä

Vierainamme oli Kemin Jokke eli Jouko Heikkinen ja Uusi laulu kaduilta -lauluryhmästä kolme muuta jäsentä: Erkki Oksanen, Kauko Nevalainen ja Kalevi Långström. Jopa esiintyjien asu kuvasti pelastussanomaa: musta liivi syntielämää ja kuolemaa, punainen kravatti Jeesuksen verta ja anteeksiantoa sekä valkoinen paita armon pukua eli pelastusta.

Mukaansatempaavat laulut ylistivät Herraa: "Herra sua kiittäen ylistän aina ... olethan aina vierelläin kantaen minutkin taakkoineni".

Kauko NevalainenKauko Nevalainen kertoi itsestään, kuinka uskovassa kodissa kasvanut poika eksyi elämään, missä Jumalan kunnia ei näkynyt. Kuitenkin tuli kaipaus Jeesuksen seuraan, mutta Sielunvihollinen piti lujasti kiinni vangistaan. Rukous: " Tule Jeesus ja muuta elämäni" sekä uskovan veljen kehotukset saivat tutkimaan omaa elämää ja ymmärtämään, että Jeesusta seuratessa pitää luopua entisistä siteistä. Lopulta Kauko tajusi, että Sielunvihollinen oli pettänyt, kun eräs ystävä kuoli. Jumala taas näytti, mikä kestää, mikä ei, kun koti paloi perustuksia myöten Raamatun säilyessä vahingoittumattomana tuhkakasassa.

Joh. 3:16: "Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän", on maailman arvokkain uutinen. Jeesus elää! Vielä Kauko oman kokemuksensa perusteella neuvoi: "Jos on huoli lapsesta tai perheestä, turvaa itse ensin joka asiassa Jumalaan."

Laulun: "Laulamme, kiitämme hallelujaa. Ylistäen palvomme hallelujaa" jälkeen Kalevi Långström muistutti, ettäKalevi Långström on Jumalan armoa, että uskovana saa tehdä parannusta. Täällä ajassa synnit voi saada anteeksi, kun katuu niitä ja pyytää anteeksi sekä uskoo Jeesukseen pelastajana. Kuoleman jälkeen ikuisuudessa se on myöhäistä.

Kemin Jokke muistutti omassa puheenvuorossaan, että Jumala tekee edelleen ihmeitä. Vielä tärkeämpää kuitenkin on, että sielu pelastuu. Psalmissa 116: 1-4 sanotaan: "Minä rakastan Herraa. Hän kuulee minua, hän kuulee hartaan pyyntöni. Kun huudan häntä avuksi, hän kuuntelee. Kuoleman köydet kiertyivät ympärilleni, tuonelan kauhut ahdistivat minua, minut valtasi tuska ja murhe. Silloin minä huusin Herran nimeä: Herra pelasta minut." Omien kauhun kokemustensa perusteella Jokke vakuutti että Jumala kuulee, kun häntä huutaa avuksi hädässä.

Jokke oli aiemmin päihdyttävien aineiden käyttäjä ja varoitti, että riippuvuus on maanpäällinen helvetti sekä että alkoholi on Saatanan ase saada ihmiset valtaansa. Kemin JokkeJokke vakuutti: siksi tuli Jeesus sinun tähtesi. Herra on uskollinen, jos sinä tahdot häntä seurata. Nykyään on paljon hyviä ihmisiä, jotka eivät mielestään tarvitse pelastusta. Mutta Raamattu vakuuttaa Room 3:23-24: "Kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat vailla Jumalan kirkkautta, mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Jeesus Kristus on lunastanut heidät vapaiksi ." Ts. taivaassa on vain rupusakkia. Kun on syntinen, kaipaa Jeesusta. Room. 7:24 jakeessa Paavali kysyy "Minä kurja ihminen! Kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?" ja vastaa:" Jeesus." Siis ei oleta, vaan tietää, koska Jeesus on pelastanut. On tapahtunut ihana vallankumous. Alkaa uusi elämä Kristuksessa. Jeesus tahtoo kohdata jokaisen ihmisen, parantaa ja täyttää Pyhällä Hengellä.

Tilaisuus päättyi lauluihin ja esirukouksiin.