11.8.2011 20.00

Etiopian lähetit Kyösti ja Aino Roininen olivat Pielavedellä 17.7.2011

Kyösti ja Aino Roininen

Kyösti ja Aino Roininen

He kävivät kertomassa sekä Etiopian työstään että jakamassa Jumalan sanaa.

 

Aino Roininen kehoitti nuoria, jotka lauloivat tilaisuudessa: "Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään" (1 Tim. 6:12). Olette varmaan siihen tarttuneetkin, mutta pitäkää siitä kiinni!

On hyvä asua tällaisessa maassa kuin Suomi. Kun menimme Etiopiaan, emme saaneet saarnaajaviisumia, vaan meidän piti perustaa klinikka tai koulu. Perustimme klinikan. Ensimmäisessä klinikassamme oli ruoholattia ja se oli rakennettu pellistä. Jos olisin tiennyt, mitä oli edessä, en olisi lähtenyt Etiopiaan, sillä työ oli hyvin voimia kuluttavaa. Mutta kun Jumala on armollinen, en tiennyt. Klinikalle tulivat niin muslimit kuin muutkin ja me saarnasimme sanaa kaikille.

1 Tim 4: 9 - 11 "Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen. Sillä siksi me vaivaa näemme ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien. Tätä käske ja opeta. Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen , vaan ole sinä uskovaisten esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa ja puhtaudessa."

Tutki sanaa harkiten ja täydessä järjessäsi. Paavalin mukaan on julistettava tervettä oppia. Seiso jalat maassa, järki päässä ja sydän taivaassa.

 

Kyösti Roininen:

Etiopian herätys on ollut 50 vuoden aikana eräs suurimmista maailmassa. Ei voida osoittaa ketään yksityistä ihmistä, joka olisi siihen vaikuttanut. Kun menimme sinne, oli vain 61 kastettua jäsentä. Alkoi kansallinen herätysliike ja sen kautta on tullut kaikkein suurin herätys.

Kun Etiopiassa alkoi v. 1974 seitsemäntoista vuoden pituinen kommunismin aika, meidän tuli poistua maasta. Menetimme rakennuttamamme rakennukset ja klinikat Etiopian valtiolle. Vuonna 1996 Jumala puhui, että pitää palata takaisin siihen maahan. Saimme kaikki rakennuksemme takaisin tai niitä vastaavat rakennukset tilalle. Nyt olemme voineet mennä julistamaan sellaisillekin alueille, joille emme aiemmin voineet mennä.

Siinä maassa uskovat voittavat toisia Kristukselle. Uusimman tiedon mukaan uskovia olisi Täyden evankeliumin srk:ssa koko Etiopiassa jo kolme miljoonaa.

 

Matteuksen 6. luvussa on maailman tunnetuin rukous,"Isä meidän". Se on Jeesuksen opettama. Monet rukoilevat sitä, mutta eivät tiedä, mitä se tarkoittaa.

Rukouksessa on kaksi puolta: Jumalaa koskeva ja ihmistä koskeva.

"Tulkoon sinun valtakuntasi, tapahtukoon sinun tahtosi." Tämä on rukous.

"Sillä sinun on valtakunta, voima ja kunnia" tarkoittaa, että minä alistun hänen alamaisuuteensa ja että hänen on valtakunta, voima ja kunnia. Fil 2: 5 - 8: "Olkoon teillä se mieli, joka Kristuksella oli" , sillä hän oli kuuliainen. Mielellämme puhumme Jeesuksesta ihmeiden tekijänä, mutta oletko ajatellut, että hän oli ihminen, joka täysin tyhjensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti.

Kun Jeesuksen kuolema lähestyi, hän rukoili: "Olen täyttänyt sen työn jonka sinä uskoit. Olen opettanut näille, minkä sinä käskit minun tehdä. Ja nyt he ovat valmiit." Ennen Getsemanea hän oli ollut kuuliainen, mutta siellä hän ilmaisi, että hänelläkin olisi ollut jotain sanomista, mutta sanoi kuitenkin: "Tapahtukoon sinun tahtosi". Raamattu sanoo monessa kohdassa: "Olkaa Jumalan seuraajia, niin kuin Kristus, joka antoi itsensä uhrina ja lahjana".

Yksi ainoa aito rakkaus, Jumalan rakkaus, on vuodatettu PH:n kautta meihin. Se on meissä myös. Hän pukee meidät voimallaan tekemään tahtoaan. Jumala puoleltaan on valmis, oletko sinä valmis?

 

Nuorten lauluryhmä lauloi tilaisuudessa