4.6.2011 18.50

Kesäkauden avajaiset Mehtosten mökkirannassa helatorstaina

Sää helli meitä jälleen, sillä poutapilvien välistä pilkahteli silloin tällöin aurinko. Näitä kesäkauden avajaisia on pidetty kymmenkunta vuotta Mehtosten rannassa aina kesän saapumisen merkkinä, joten tämä on muodostunut jo traditioksi.

Emännät olivat koko aamun hiki hatussa paistaneet muurinpohjalettuja, joita pääsimme heti maistelemaan kahvin ja hillon kera. Ja hyviä olivat!

Osa yleisöstä jo odottaa ohjelman alkamista

Sanna ja Erja laulattivat yleisön toivomia hengellisiä lauluja

Saarnaaja Kari Dahl aloitti tilaisuuden kertomalla suvivirttä mukaellen, miten keväällä aurinko herättää talven kuolleen luonnon elämään. Samoin Jumalan Pyhä Henki herättää ihmisen elämään, kun hän vastaanottaa pelastuksen Jeesuksessa. Elämänsä historiaa ei kukaan saa pyyhittyä pois, mutta kun ihminen vastaanottaa pelastuksen Kristuksessa, hänen syyllisyytensä pyyhitään pois ja sisimpään tulee rauha.

Kaaleppi taikoi hengellisiä lauluja huuliharpulla

Erja Tapaninen kertoi elämänsä ja perheensä suurimmasta muutoksesta, jonka vaikutuksesta hänen muutaman vuoden ikäiset lapsensa saivat ikään kuin uuden isän ja äidin. Erja ja Ari nimittäin olivat jo kovasti alkoholisoituneet, kun Jumala alkoi kutsua heitä molempia. Ari kuuli  kapakassa äänen kysyvän: "Missä sinä olet ja mitä sinä täällä teet?" Aikansa ympärilleen katsellen Ari ymmärsi Jumalan puhuneen hänelle. Myös Erja oli Jumalan puhuttelussa, sillä hän oli kyllästynyt elämäänsä ja ilmoitti tulevansa uskoon. Hän ei kuitenkaan tiennyt. miten se tapahtuu. Jumala näki Erjan hädän ja lähetti hänen kotiinsa uskovan naisen vierailulle. Hänen antamastaan kirjasta Erja käsitti, että hän kelpaa Jumalalle sellaisenaan, mutta on luovuttava synnistä. Viikon asioita pohdiskeltuaan hän pyysi Jeesusta elämänsä Herraksi ja antamaan syntinsä anteeksi. Erjan elämänmuutos alkoi siitä. Ei kestänyt kauan, kun Arikin teki uskonratkaisun ja heidän kotinsa ilmapiiri muuttui täydellisesti.

Ja lopuksi Risto Venäläinen kertoi raamatunkertomuksen sokeasta kerjäläisestä, joka tuotiin joka aamu istumaan tien vierelle kerjäämään. Hän oli tottunut ohi kulkeviin ihmisiin, mutta eräänä päivänä hän tajusi, että nyt oli tekeillä jotain erikoista, kun kansaa tunkeili tavallista enemmän tiellä. Hän sai tietää, että Jeesus oli kulkemassa ohi. Hän oli varmaan aiemmin kuullut Jeesuksen parantaneen sairaita ja ajaneen pois riivaajia, sillä hän alkoi välittömästi huutaa: "Jeesus, Daavidin poika, armahda minua!" Jotkut yrittivät vaientaa häntä, mutta hän huusi vielä kovemmin: "Jeesus!" Silloin Jeesus kutsutti hänet luokseen ja kysyi häneltä:"Mitä tahdot, että minä sinulle tekisin?" ja hän vastasi:"Että saisin näköni jälleen." Jeesus sanoi:"Tapahtukoon sinulle uskosi mukaan!" ja sokea sai näkönsä.

Sen jälkeen Jeesus kulki Jerikon kaupungin läpi. Kaupungin toisella laidalla hän kohtasi Sakkeuksen, joka myös tahtoi tavata Jeesuksen. Jeesuksen ympärillä oli koko ajan paljon kansaa, mutta eivät kaikki halunneet Jeesukselta mitään. Sokea kerjäläinen ja Sakkeus halusivat.

Sinulla voi olla hengellinen elämä, mutta kuitenkin voit olla hengellisesti sokeutunut ja ajattelet, ettet tarvitse Jeesuksen apua. Vai oletko niin kuin kertomuksen sokea, joka huusi: "Jeesus, pysähdy minun kohdalleni!"

Meillä ovat omatekemät synnin kahleet, joista emme omin avuin pääse irti. Haluan kysyä, tahdotko vapautua? Se on mahdollista, sillä Jeesus voi vapauttaa synnistä.