7.4.2011 21.00

Markus Miettinen ja lauluryhmä Sonkajärveltä vierailivat hengellisen musiikin illassa 20.3.2011

He lauloivat ja laulattivat monia koskettavia hengellisiä lauluja kuten "Itkumuurilla kohtasin Herran", "Golgatan veressä voima on" ja "Kirkas aamu pian koittaa". Laulujen lomassa kuulimme kertomuksia Jumalan suurista teoista.

Markus Miettinen ja lauluryhmä

 

Reijo Mulari kertoi: "Sain tulla uskoon vuonna 1982. Olin silloin kovin risainen ja rikkinäinen ihminen, mutta Jumala on pikkuhiljaa eheyttänyt ja pitänyt omanaan."

Ari Korhonen:"Mitä kauemmin on kulkenut Jumalan seurassa, sitä suuremmaksi on armo tullut. En ole valmis ihminen ollenkaan. Joskus olen luullut kasvaneeni uskossa, mutta kun taaksepäin katselen, tajuan, miten paljon olenkaan armoa tarvinnut. Ainoa turva on Jumala."

 

Jalmari Grönfors: "Olen saanut käydä Eestin ja Latvian rajoilla viemässä evankeliumia Jeesuksesta. Siellä on paljon köyhiä ihmisiä, mutta silti he ovat iloisia ja avoimia. On harvinaista, jos joku ei tule vierailumme aikana uskoon. Olen saanut kokea siellä paljon Jumalan johdatusta. Siellä eli köyhä perhe. Oli syyskylmät eikä asunto ollut lämmin. Lapsilla ei ollut edes sukkia ja vaimolla villasukat kenkinä. Heillä ei ollut ruokaa. He olivat rukoilleet Jumalaa lähettämään apua. Sitten suomalaisryhmämme eksyi ja palatessaan takaisinpäin sattumalta osui tähän taloon. Meillä oli antaa perheelle apua.

Latviassa asusti myös nainen, joka oli jo kuukausia rukoillut Jumalalta saappaita. Kun olin lähtenyt Suomesta ja kuorma oli jo ollut valmis, olin jostakin mielijohteesta heittänyt vielä naisten saappaat autoon, jos joku niitä sattuisi tarvitsemaan. Ja Latviassa tapasimme tämän saappaita itselleen rukoilleen naisen, joka sai saappaansa ja sanoi, että tämä oli rukousvastaus. Saappaat olivat kuin mittatilaustyönä tuolle naiselle tehdyt.

 

Markus Miettinen: "Muistan vaiheen, jolloin elämäni oli kuin erämaa.  Minulla oli oma perhe, kävin päivätyössä ja yönseutuna rakentelin taloa omalle perheelle. Lisäksi yritin hoitaa velvollisuuteni seurakunnassa.Luin Raamattua ja rukoilin, mutta uskonelämäni oli kuivaa. Olin jo luovuttamassa uskostani.

Eräänä aamuna heräsin aikaisin Jumalan kehoitukeen tutkia Israelin historiaa ensimmäisestä Samuelin kirjasta alkaen. Siitä tuli ihmeellinen apu. Luin, että Samuel palveli Herraa eivätkä näyt olleet tavallisia. Mietin, miten ihmeessä oli päädytty siihen, että näyt olivat harvinaisia, kun Jumala oli aiemmin johdattanut Israelia suuresti. Nyt Israel oli häviöllä sodassa filistealaisia vastaan. He menettivät taistelussa Jumalan arkin filistealaisille, jotka veivät sen omaan temppeliinsä. Mutta joka yö filistealaisten epäjumalanpatsas kaatui ja särkyi liitonarkin edessä. Kun filistealaset näkivät, että arkissa oli voimaa, he lähettivät sen takaisin Israeliin. Profeetta Samuelin johdolla israelilaiset poistivat keskuudestaan vieraat jumalat ja alkoivat palvella yksin elävää Jumalaa. He rukoilivat ja paastosivat. Tästä seurasi se, että he voittivat filistealaiset ja heille palautettiin ne alueet, jotka filistealaiset olivat aiemmin valloittaneet eivätkä he enää hyökänneet Israelin alueelle.

Aloin miettiä omaa elämääni, miksi minä olin sisäisessä kuivuudessa ja miten elämäni oli tappioissa. Tajusin, että minulle oli tullut epäjumalia. Nyt epäjumalani joutuivat nöyrtymään Jumalan sanan edessä. Minun  elämässäni hallitsi raha ja kova työnteko ja se, että minun piti esittää jotakin. Ne piti panna pois. Piti panna kuntoon sananluku, rukous ja paasto ja poistaa epäjumalat.

Jos haluat voittoisan tien ja voitelun, käytä näitä kolmea keinoa. Jumalan Pyhä Henki haluaa hoitaa ja antaa rauhan elämään.

 

Tino Grönfors juonsi tilaisuuden