26.1.2011 19.00

Lasse Kangassalo Vammalasta Pielavedellä su 16.1.2011

Lasse Kangassalo

Lasse Kangassalo

Lasse Kangassalo puhui siitä valtavasta voimasta, joka piilee hengellisessä yhteistyössä.


"Eilinen on mennyt, huomisesta emme tiedä, mutta tänään auttaa Herra."

Elämäämme saattaa tulla asioita, joita emme ymmärrä. Vihollinen tulee siihen saumaan ja sanoo, että eihän se ole ihme, kun olet niin kurja ja heikko. Näin kävi minulle, kun 16-vuotiaana sain pahan polion. Olin kyllä silloin uskossa ja odotin kutsua Jumalan valtakunnan työhön. Kun lääkärit jo suunnittelivat minun hengityskoneeseen laittamista, tuli aika toivoton ja katkera olo. Kyselin miksi. Isäni oli kaatunut sodassa enkä paljon tuntenut häntä, mutta perhepiiriini kuului Urho-pappa. Hän oli voimakastahtoinen mies, mutta kun hän sairastuttuani kantoi minut ambulanssiin, näin hämmästyksekseni kyyneleitä hänen silmissään. Kun sitten aikanaan lääkärien ihmeeksi tulin omin jaloin kävellen kotiin, luovutti Urho-pappa seuraavassa tupakokouksessa elämänsä Jeesukselle. Hän oli minua ambulanssiin kantaessaan tehnyt lupauksen, että jos tulen joskus vielä sairaalasta omin jaloin kotiin, hän antaa elämänsä Jeesukselle. Sen jälkeen en kapinoinut, miksi sain polion, koska sen kautta sain omalta osaltani olla auttamassa Urho-pappaa tulemaan uskoon.

Hengellinen yhteistyö

Hengellisessä yhteistyössä on valtava siunaus. On sooloilijoita, jotka tekevät ja toimivat yksin, mutta se ei pitkälle kanna. Tarvitsemme tukea toinen toisiltamme, sillä kivittäjiä on tarpeeksi.

"Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: yksi on kuollut kaikkien edestä, siis myös kaikki ovat kuolleet; ja hän on kuollut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut. Sen tähden me emme enää tunne ketään lihan mukaan. .. Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut." 2 Kor.5:14-17

"Pukekaa yllenne koko Jumalan sota-asu, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan. Emmehän me taistele ihmisiä vastaan, vaan henkivaltoja ja voimia vastaan... Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta.
Lopuksi vahvistukaa Herrassa ja Hänen väkevyytensä voimassa." Ef. 6: 10-18

Pukekaa... siihen tarvitaan sinua, haluatko pukea sen. Jos päällämme on Jumalan sota-asu, seisomme vakaasti uskossa ja käyttäydymme kuin Kristuksen sotilaat. Pietari ajatteli että oli oikeassa, mutta tarttui miekkaansa ja sivalsi ylipapin palvelijalta korvan pois. Me poloiset emme aina muista, että joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu. Minäkin olen joutunut joskus väärinymmärryksen ja valheen uhriksi. Silloin oli taisteltava katkeruutta vastaan ja rukoilin tosissani, etten lähtisi sotimaan omin inhimillisin asein, vaan rukoillen luottaisin Jumalaan. Ja Jumala kuuli rukoukseni ja asia korjaantui. Jos meillä on Jumalan sota-asu, emme taistele toinen toistamme vastaan, vaan pimeyden henkivaltoja vastaan. Silloin ei ole eri ryhmittymiä. Missä ovat ne ihmiset, jotka astuvat muurinaukkoon rakentamaan. Jakaantumisen takana on vihollinen, rakkaudettomuus ja kovuus. Vihollinen voi olla hyvin lähellä sinua. Hän estää sinua keskittymästä sanomaan. 2 Kor. 10: 3-5 "Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan mukaan sodi, sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia. Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja me vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle." Se on tahdosta kiinni. Jos tämän kokouksen jälkeen sitoudumme hajottamaan rukouksin vihollisen linnakkeita, tapahtuu ihmeitä.

On keskityttävä Kristukseen. Ajattele, että sinun jälkeesi pitäisi jäädä siunaus, ei ainoastaan seurakunnassa, vaan myös paikkakunnallasi. Seurakunta ei ole kenenkään ihmisen omaisuutta vaan Kristuksen. 1 Piet 5:6-11 "Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, että hän ajallansa teidät korottaisi ... Olkaa raittiit ja valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niin kuin kiljuva jalopeura, etsien, kenet hän saisi niellä. Vastustakaa häntä lujina uskossa ... Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, vahvistava ja lujittava."

Joskus mietimme, miksi rukouksiin ei tule vastausta. Mutta vastaus voi olla tulossa. Kun Daniel rukoili, vastaus viipyi. Mutta sitten Jumala ilmestyi hänelle ja sanoi: "Sinä olet otollinen mies, sillä ensimmäisestä päivästä asti, jona sinä taivutit sydämesi ymmärrykseen ja nöyryyteen Jumalasi edessä, ovat sinun sanasi tulleet kuulluiksi. Persian valtakunnan enkeliruhtinas seisoi vastustamassa minua 21 päivää, mutta katso, enkeliruhtinas Miikael tuli minun avukseni." Dan. 10:11-13 Kun vastaus viipyy, missä on vika? Jatka rukousta niin että henkivalloissa tapahtuu muutos. Jumalan tahto on, että hänen tekojaan tapahtuu seurakunnassa.

Kun makasin Turun sairaalassa halvaantuneena, Jumalan Henki tuli minun päälleni ja puhuin kielillä. Sain Jumalalta vastauksen, että tulen terveeksi ja julistan Jumalan tekoja. Samana iltana Kiikoisissa rukouskokouksessa uskovat olivat keskittyneet rukoilemaan puolestani ja siellä oli tullut sama profetia. Se piti paikkaansa.

Nehemia. 1 : 3 "Ne elävät siellä suuressa kurjuudessa ja häpeässä. Muurit ovat raunioina ja sen portit on poltettu." Nehemian sydämeen tuli hätä ja rukoustaistelu. Kuningas antoi luvan lähteä rakentamaan muuria. Hän sai ryhmän taakseen ja alkoi rakentaa. Tuli vastustusta, mutta Nehemialla oli oikea mielenlaatu. He jatkoivat rakentamista, he seisoivat muurilla ja viimein muuri oli valmis. Jotka rakastavat Herraa ja jotka näkevät mahdollisuuden, he rakentavat ja rakennustyö edistyy vaikkakin hitaasti. Kaiken epätoivon keskellä Jumala toimii. Jumalan liikehdinnässä ei ole vain erikoismiehet ja -naiset, vaan koko seurakunta. Ei koskaan tiedä, ketä Jumala käyttää. Siksi ole valmis. Ei tilanne ole toivoton. Tehdään yhdessä tämä työ.