25.1.2011 17.00

Pyhän Hengen ilta rukoushuoneella la 15.1.2011 klo 18

Viime syksyn rukous- ja ruskaretkeläiset kokoontuivat Pielavedelle muistelemaan matkaansa. Päivän päätteeksi he pitivät rukoushuoneella Pyhän Hengen illan.

Kuoro

Eri puolilta Suomea tulleet ruskaretkeläiset muodostivat Hannu Surakan johdolla kuoron,

joka lauloi ja laulatti vanhoja, reippaita helluntailauluja.

 

Riitta   Riitta kertomassa siitä, miten Raamatusta löytyvät tienviitat, joiden nojalla pääsemme perille Taivaan kotiin.

 

Anna-Reetta Anna-Reetta: "Syksyllä taivas ja Jumala olivat hiljaa. Tuntui, että Jumala on lähtenyt ja jättänyt minut. Mutta se on valhetta, sillä Jumala rakastaa meitä."

 

Henkka Henkka kertoi, miten meillä monilla on kipua, mutta kipu synnyttää uutta. Jumala syventää meidän juuria itseensä, jos meidän inhimilliset tuet loppuvat. Henkka lauloi lopuksi koskettavasti laulun:"Mä muukalainen olen täällä maassa murheiden.."

 

Lasse Kangassalo Lasse Kangassalo Vammalasta: "Monenlaiset kuormat meitä rasittavat. Joskus niiden syy on meissä, joskus muualla. Mutta mitään sellaista ei meille tapahdu, etteikö Hän niistä tietäisi.

Pietari kirjoittaa, etteivät he olleet lähteneet seuraamaan mitään ovelasti sepitettyjä taruja, vaan olivat omin silmin saaneet nähdä hänen jumalallisen suuruutensa. ...  ja siksi he voivatkin entistä lujemmin luottaa profeetalliseen sanaan. Ja hyvin teette tekin, jos kiinnitätte katseenne siihen kuin pimeässä loistavaan lamppuun, kunnes päivä sarastaa ja kointähti syttyy teidän sydämessänne. 2 Piet. 1: 16-19

Jumala näki saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat.1 Kor. 1:21b

Enkelit ilmestyivät paimenille yössä yhtäkkiä. Tuli täydellinen kirkkaus. Enkeli ilmoitti sanoman, että heille oli syntynyt Vapahtaja, Kristus, Herra.- Nyt on aika viedä valkeuden sanomaa, vielä on mahdollisuus tulla Jumalan laumaan sisälle. Taakoitetut ja raskautetut voivat tulla hänen luoksensa.

Paimenet eivät epäilleet vaan menivät talliin. Palatessaan he ylistivät Jumalaa kaikesta, mitä olivat nähneet. - Meillä voi olla ajatus, mistä me löydämme Jeesuksen. Joku saattaa ajatella, että on vain määrätyt tilaisuudet, joissa voisi kohdata Jeesuksen. Mutta Raamatun mukaan voit kohdata Jeesuksen siellä, missä kaksi tai kolme on kokoontuneena hänen nimessään. Voit kohdata hänet täällä tänään. Kaikukoon joka sydämestä, että Jeesus on Herra. Jos tämä asia on vallannut sinut, sinulla on syvä rauha: "Minä olen löytänyt hänet". 

Herra on sinua lähellä, ota hänet vastaan siellä missä olet. Vie oma lahjasi hänelle: oma elämäsi. Hän peräänkuuluttaa sitoutumista palvelemaan. Missä me palvelisimme? - Oman seurakunnan keskellä kiitollisin mielin. Kunpa monet voisivat sanoa: Herra, tässä minä olen. Mikä valtava määrä lahjoja on kätkettynä tähän kuulijamäärään. Jos ne lahjat saisivat olla käytössä, mitä tapahtuisikaan. Minulla on yksi näky: että seurakunnat vielä syttyisivät Pyhän Hengen virvoittavasta vaikutuksesta niin, että Herra lisää heidän joukkoonsa pelastuneita.

Poika on meille annettu, ylistetään häntä.

Jos suostutte ja olette kuuliaiset, saatte syödä maan hyvyyttä.