25.10.2010 12.00

Petroskoin vieraat Pielavedellä su 24.10.2010

Igor kertomassa vammaisten leiristä

Igor kertomassa vammaisten leiristä

Igor Seniov ryhmineen kertoi Petroskoin alueella viime kesänä liikuntarajoitteisille lapsille järjestetystä leiristä, jonka taloudelliseen tukemiseen seurakuntamme on osallistunut.

Igor kertoi, että hänen vaimonsa Lena sai näyn leirin järjestämisestä. Rukousten, työn ja taloudellisen tuen tuloksena Seniovit saivat nähdä leirin toteutuvan viime kesänä. He ottivat leiriläisten avuksi uskovia nuoria, joiden he toivoivat pitävän yhteyttä näihin lapsiin leirin jälkeenkin ja näin on myös tapahtunut. Igor itse oli vastuussa opetuksesta, mutta nuoret olivat vastuussa lapsista 24 tuntia vuorokaudessa. Leirillä oli 19 vammaista lasta ja hengellisen ohjelman lisäksi siellä mm. uitiin, ratsastettiin ja lasketeltiin köysiradalla eli tehtiin leiriläisille mahdoton mahdolliseksi. Monet leirillä palvelleet nuoret kertoivat, että he tulivat alunperin leirille palvelemaan lapsia, mutta Jumala antoi heille paljon enemmän. Jokainen leirille palvelemaan tullut kohtasi siellä Kristuksen, sillä Matt. 25:34- 40:ssa kerrotaan:"Sitten kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville:.' Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa..., minä olin sairas ja te kävitte minua katsomassa ....' Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle: 'Herra, milloin me näimme sinut nälissäsi ja annoimme sinulle ruokaa ... tai sairaana ja kävimme sinun luonasi?' Kuningas vastaa heille:'Totisesti kaiken, minkä olette tehneet yhdelle näistä vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle'."

Igor kertoi myös vankilatyöstä, jossa hän on ollut mukana. Kun hän kiersi alueensa seurakunnissa leirin järjestelyasioissa, hän tapasi melkein joka paikassa uskovia, jotka olivat kuulleet evankeliumia Risto Venäläisen, Arto Kukkosen, Helge Enbuskan, Aleksander Soitun ja Igorin itsensä pitämissä vankilakokouksissa ja ovat nyt uskovia seurakunnan jäseniä. Ilo oli suuri, kun kävi ilmi, ettei vankilatyö ole ollut turhaa.

Lisäksi Igor on ollut mukana vankien joululahjaprojektissa, jossa myös meidän seurakunta on ollut mukana. Siinä vankiloissa olevilta miehiltä kysytään lomakkeella, haluaisivatko he, että heidän nimissään vietäisiin heidän lapsilleen joululahja ja mitä he haluaisivat ostettavaksi lapsilleen. Sitten seurakunnan ystävät vievät lapsille kyseisen lahjan isältä ja vankilassa olevalle isälle lapsen kirjoittaman kortin. Näin monien perheiden välit ovat korjaantuneet. Jos joku Pielavedellä haluaa taloudellisesti auttaa tässä projektissa, jokainen avustus menee suoraan näiden lasten ja perheiden hyväksi.

Stepan-niminen Aunuksesta kotoisin oleva nuori mies jätti meille muistolauseeksi raamatunpaikan: "Ja te voimakkaat, kantakaa heikkojen taakkoja."

 

 

 

 

 

 

 

Aleksandra puhumassa leiristä ja Aleksander tulkkaamassa