14.10.2010 11.00

Hengellisen musiikin ilta rukoushuoneella 10.10.2010

Markus Miettinen laulamassa

Markus Miettinen laulamassa

Mahtavaääninen laulaja Markus Miettinen ja hänen säestäjänsä Tino Grönfors koskettivat esityksellään kuulijoiden sydämiä hengellisen musiikin illassa.

Markus Miettinen Sonkajärveltä lauloi Pielavedellä monia lauluja, jotka soivat myös hänen tänä vuonna julkaistulla äänitteellään. Hän kertoi, että hänen laulamansa laulut ovat kulkeneet hänen kanssaan monien elämäntilanteiden halki. Jokaisella laululla on aivan oma tarinansa ja jokainen niistä merkitsee hänelle hyvin paljon. Laululla ja musiikilla on aina ollut tärkeä osa hänen elämässään lohduttajana, rohkaisijana ja voiman antajana.

Laulujensa välissä Markus kertoi siitä, millä tavalla kukin laulu on koskettanut hänen elämäänsä. Hän mm. kertoi ajasta, jolloin hän 16-vuotiaana uskovaisen kodin poikana muutti Iisalmeen opiskelemaan. Siellä hän joutui ahtaalle kiusauksissa, jotka nuoria yleensä kiusaavat. Sinä aikana hän sai paljon lohdutusta ja apua laulamalla Pekka Simojoen laulua "Varjoista maan".

Markus kertoi myös ajasta, jolloin työ, raha ja harrastukset valtasivat koko hänen elämänsä. Vaikka hän teki Jumalan valtakunnan työtä, sydän ei ollut siinä mukana. Tärkeysjärjestys hänen elämässään oli väärä, kunnes Jumala puuttui asioihin. Tapahtui sarja onnettomuuksia, joista viimeisin oli se, että hän kolaroi melko uuden Mersunsa romuksi. Ensin hän harmitteli sitä kovasti, mutta sitten hän tajusi, että hänellä on kaikki. Oli vaimo ja pieni vauva eikä mitään puuttunut. Siinä hän antoi kaiken elämästään Jumalalle. Näissä vaiheissa Pekka Simojoen laulu "Kaikki tai ei mitään" tuli rakkaaksi.

Musiikki-illassa kuultiin monia muitakin Pekka Simojen ja muiden hengellisten laulujen tekijöiden koskettavia lauluja. Lopuksi Markus muistutti kuulijoita sekä laulun "Sama vanha ristinpuu"  että sanojen kautta siitä, että Taivaallinen Isä on edelleen valmis vastaanottamaan tuhlaajapoikia ja -tyttäriä ja antamaan heille anteeksi.