risto venäläisen kertomus

Pielavedellä asuva linja-autonkuljettaja Risto Venäläinen tunnettiin joskus nuoruudessaan nimellä "Kanalan Roope". Silloin elämä oli vielä levotonta menoa ja juopottelua. Putkareissujakin tuli tehtyä ja sitä kautta myös sosiaalityöntekijä Sakari Ronkainen tuli tutuksi. Uskonasiat tulivat puheeksi ja "Roope" sai Johanneksen evankeliumin, jota hän alkoi tutkiskella. Mentyään jälleen iltamiin hän huomasi, ettei viina maistunutkaan. Kylän baarissa hän sai pienen lehtisen, jossa kutsuttiin teetupaan.

- Läksin kävelemään ja pyysin kavereita mukaan, mutta kukaan ei tullut, Risto muistelee. Tuntui mukavalta, että Sakari Ronkainen toivotti ovella tervetulleeksi.  Sinä iltana käytiin pitkä keskustelu. Siihen asti "Roope" oli kuvitellut, että uskonasiat kuuluvat vain vanhoille ihmisille, mutta paikalla olikin paljon nuoria. Hän ajatteli, että olipa mukava päästä naureskelemaan kavereille, että oltiinpas tuossa helluntailaisten juttusilla. Sakari Ronkainen kysyi kolme kertaa, että rukoillaanko sinunkin puolestasi ja lopulta "Roope" suostui ajatellen, että nytpä tästä tulee vielä hauskempi juttu kavereille. Rukouksen lopuksi Sakari pyysi toistamaan, että "jos Jumala olet olemassa, niin muuta elämäni". Se oli totuuden hetki nuorelle miehelle. Hän sanoi tuon lauseen koko sydämestään ja huomasi heti, miten kevyt olo siitä tuli. Siinä hetkessä tapahtui uudestisyntyminen.

Jumala on ihmeellisesti johdattanut Riston elämää. Hän sai uskovaisen puolison ja kolme lasta. Risto kertoo, että usko yhdistää koko perhettä.

Karjala Venäjän puolella on ollut Riston ja hänen puolisonsa Tertun sydämellä. He ovat käyneet jo lähes 30 vuoden ajan viemässä sinne evankeliumia. Siellä Venäläisistä on ollut ihana nähdä, miten Jumala on vapauttanut ja antanut voimaa monille arkipäivän ongelmissa eläville. 

Risto korostaa seurakunnan merkitystä uskovaiselle ihmiselle. Se on koti, jossa jaetaan hengellistä ravintoa Jumalan Sanasta ja siellä voi jakaa niin ilot kuin surutkin. 

- Jeesus on minun syntieni sovittaja ja Hän on ainut johon voin turvata täydellisesti, toteaa Risto.